Jabłka i gruszki pod kruszonką




Składniki:

-4 jabłka
-2 gruszki 

-2 łyżki ksylitolu/erytrolu
-1 łyżeczka wanili
-1 łyżeczka cynamonu
-1 łyżeczka soku z cytryny


kruszonka:
-pół szklanki mąki owsianej bezglutenowej
-pół szklanki mąki gryczanej
-1/4 szklanki wiórków kokosowych
-1 łyżka miodu
-1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
-50g rozpuszczonego oleju kokosowego
-3 łyżki ksylitolu/erytrolu

Sposób przygotowania:
-naczynie żaroodporne natłuszczamy
-jabłka, gruszki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Słodzimy, dodajemy cynamon oraz sok z cytryny. Całość mieszamy
-naczynie żaroodpodne natłuszczamy i wykładamy owoce

-składniki na kruszonkę zagniatamy i posypujemy owoce
-piekarnik rozgrzwamy do 180C
-pieczemy około 30minut, aż kruszonka będzie rumiana

Smacznego i na zdrowie!

1 komentarz:

  1. Najbardziej lubimy śliwki pod kruszonką ale inne owoce są również mile widziane :D

    OdpowiedzUsuń