wtorek, 21 czerwca 2016

Tarta czekoladowa z kremem brzoskwiniowym i truskawkami





Składniki:
-2,5 szklanki ugotowanej(ciepłej) kaszy jaglanej
-60g czekolady 90% kako
-3/4 szklanki wiórków kokosowych
-1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego
-2 łyżki syropu daktylowego
-3 łyżki mąki kokosowej

krem:
-2,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
-2 świeże , obrane brzoskwinie
-7 łyżek wody
-erytrol/ksylitol lub miód do posłodzenia (ilość według własnych preferencji)

dodatkowo:
-1 kostka potartej gorzkiej czekolady 90%
-garść świeżych, umytych truskawek

Sposób przygotowania:
-ciepłą kaszę jaglaną łączymy z czekoladą i zagniatamy aby czekolada się rozpuściła
-dodajemy resztę składników i ponownie zagniatamy
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy ciasto i uklepujemy
-piekarnik rozgrzewamy do 200C
-pieczemy 15minut i studzimy

krem:
-kaszę przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i blendujemy na gęsty krem

następnie:
-truskawki kroimy na pół
-na spód tarty wykładamy krem, układamy truskawki i posypujemy potartą czekoladą
-całość wkładamy do lodówki na kilka godzin

Smacznego i na zdrowie!


Naturalne i zdrowe produkty można znaleźć w sklepie internetowym: KLIK




3 komentarze :

  1. Jak już sam spód prezentuje i zapowiada się pysznie to może być tylko lepiej :D

    OdpowiedzUsuń
  2. hej, chcę jutro wyczarować ciacho ale mam wątpliwości 2,5 szklanki to już ugotowanej kaszy czy suchej i to gotujemy ? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj.
      Tak, jak jest napisane- ugotowanej ;)

      Usuń