sobota, 21 maja 2016

Truskawki w czekoladzie z dodatkami






Składniki:
-6 truskawek
-garstka potłuczonych orzechów
-garstka potłuczonego słonecznika łuskanego
-garstka wiórków kokosowych

polewa czekoladowa:
-15g oleju kokosowego
-2 kopiaste łyżeczki ciemnego kakao
-1 łyżka erytrolu/ksylitolu (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:
-truskawki dokładnie myjemy i suszymy
-olej kokosowy rozpuszczamy w garnuszku, odstawiamy z palnika, dodajemy słodzik, kakao i energicznie mieszamy
-truskawki moczymy w polewie, następnie obtaczamy w dodatkach


Smacznego i na zdrowie!

2 komentarze :

  1. Aż trudno się na któreś w pierwszej kolejności skusić :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie jadłam tak robionych truskawek, ale muszą smakować bosko! :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń